Strax klar...
 
 

OK att samarbeta vid upphandling?

 2013-05-08

Interaktiv vägledning för samarbete vid upphandling

Konkurrensverket har lanserat en ny, interaktiv vägledning som heter ”Samarbete vid upphandling”. Här kan företag anonymt få hjälp att se om de kan samarbeta vid offentliga upphandlingar utan att komma i konflikt med konkurrens­lagens regler.

– Ett bra initiativ där tanken är att underlätta för de små företagen, säger Ulrica Dyrke, konkurrens- och upphandlings­expert på Företagarna.

Företagarnas undersökningar visar att många små företag upplever att de kontrakt som upphandlas är alltför stora och att de därför avstår från att lägga anbud. Men det finns i sådana situationer alltså möjligheter att samarbeta med andra företag.

Samtidigt är det även viktigt att se till att man inte överträder konkurrens­lagens förbud mot konkurrens­begränsande samarbete mellan företag. Vägledningen ger besked om vad man måste tänka på för att kunna bedöma detta.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet OK att samarbeta vid upphandling?

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.