Strax klar...
 
 

Krögare och kassaregistertillverkare dömda i Svea hovrätt

 2013-05-08

Krögare och kassaregistertillverkare dömda i Svea hovrätt

En 40-årig man, som drivit krog på Gotland, har dömts i Svea hovrätt till sex månaders fängelse och närings­förbud i tre år. Det skriver Ekobrotts­myndigheten i ett press­meddelande. Ytterligare en person, en 60-årig man, dömdes i samma ärende för medhjälp till grovt bokförings­brott och fick villkorlig dom samt 100 timmars samhälls­tjänst.

Krögaren dömdess för att ha använt ett kassaregister med en funktion att krympa verksamheten i siffor. Kassa­registret var programmerat så att det gick att radera redan inslagna kvitton utan att det syntes i redovisningen. Utredningen avslöjade även den person som sålt kassa­registret samt den person som låtit tillverka själva registret.

– Det är ett viktigt signalvärde att man lyckats leda ett ärende som detta i bevis och att även kassa­register­tillverkaren dömdes, menar Thomas Langrot, vice chefsåklagare vid Ekobrotts­myndigheten.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Krögare och kassaregistertillverkare dömda i Svea hovrätt

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.