Strax klar...
 
 

Borg flaggar för skärpta regler mot ROT-fusk

 2013-08-26

Borg flaggar för skärpta regler mot ROT-fusk

Finansminister Anders Borg kan tänka sig att skärpa reglerna kring ROT-avdragen för att stoppa fusk.

Bakgrunden är trixandet med ROT-avdragen som har rapporterats i flera medier. En variant av fusket går ut på att företagen på sina fakturor ökar arbets­kostnaden, som är avdrags­gill samtidigt som man sänker material­kostnaden, som inte är avdrags­gill. På så sätt pumpar skatte­betalarna via Skatteverket in miljon­belopp till företagen.

Detta har fått Agneta Gille (S) att ställa en skriftlig fråga till finans­ministern. Extra allvarligt, menar Gille, är att den här typen av agerande enligt Skatte­verket sanno­likt är helt lagligt.

Anders Borg menar att det är fusk om man kallar material­kostnader för arbets­kostnader. Skatte­verket har också rätt att vägra betala ut pengar om man bedömer att det handlar om något annat än arbets­kostnader.

En rapport från Skatteverket om den så kallade faktura­modellen bereds just nu inom Regerings­kansliet.

– Jag vill inte föregripa den beredningen, men jag ute­sluter inte att det kan bli aktuellt att skärpa lag­stiftningen, skriver Anders Borg i sitt svar.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Borg flaggar för skärpta regler mot ROT-fusk

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.