Strax klar...
 
 

EU-kommissionen har godkänt Svenskt investeraravdrag

 2013-08-26

EU-kommissionen har godkänt Svenskt investeraravdrag

EU-kommissionen har nu utifrån stats­stöds­reglerna godkänt regeringens förslag om ett investerar­avdrag. Regeringen har varit pådrivare och initiativ­tagare till denna viktiga reform och välkomnar detta positiva besked. Kärnan i förslaget är att personer som köper andelar i ett mindre företag med ett löne­underlag om minst 300 000 kronor ska få göra ett särskilt avdrag på hälften av summan, eller upp till 650 000 kronor per år, vilket motsvarar en total investering om 1.3 miljoner kronor.

– Detta är ett första steg, men en konkret och viktig reform för att under­lätta entreprenörers möjlig­heter att förverkliga sina företagar­drömmar, kommenterar närings­minister Annie Lööf.

Erfarenheterna från länder som genom­fört och tillämpar liknande system som det regeringen föreslår har i genom­snitt fler anställda, högre omsättning och större tillgångar än de företag som inte haft detta.

– Det här är början på en perspektiv­förskjutning i närings­politiken där reformer riktas mot att inte bara generellt ge bättre villkor för företag, utan specifikt under­lätta för de som kan och vill växa, säger närings­minister Annie Lööf.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet EU-kommissionen har godkänt Svenskt investeraravdrag

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.