Strax klar...
 
 

Förlängda lönesubventioner ska ge unga jobb

 2013-08-26

Förlängda lönesubventioner ska ge unga jobb

Förlängda lönesubventioner och sänkta a-kasse­avgifter. Så vill Moderaterna minska arbets­lösheten bland ungdomar.

Med hjälp av en löne­subvention som motsvarar den dubbla arbets­givar­avgiften som dessutom förlängs från sex till tolv månader ska fler unga erbjudas jobb.

– Det här innebär att kostnaden för att anställa en ung person hamnar under 9 000 kronor per månad. Tidigare låg den omkring 21 000 i månaden, sade stats­minister Fredrik Reinfeldt när han presenterade förslaget i Almedalen.

Tanken är att detta förslag ska ingå i höstens budget­proposition och ska kunna träda i kraft den 1 januari nästa år. Reformen har också fått EU-kommissionens välsignelse.

Förslaget innebär också ett slut på de differen­tierade a-kasse­avgifterna. Det innebär att omkring 2,3 miljoner medlemmar får sänkt avgift, något som också förväntas gynna ungdomar.

– Nu kan säkert fler gå med i a-kassan vilket är ett värde i sig, sade Fredrik Reinfeldt.

Den arbetsgivare som anställer någon mellan 15 och 24 år ska dessutom få ett statligt handledar­stöd på 2 500 kronor per månad och person.

Hela projektet kallas yrkes­introduktions­anställningar och förkortas behändigt till ya-jobb. Det riktar sig till unga som saknar arbets­livs­erfarenhet där den mesta av tiden till­bringas på en arbets­plats medan ungefär en fjärdedel av tiden används för utbildning eller hand­ledning.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Förlängda lönesubventioner ska ge unga jobb

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.