Strax klar...
 
 

Moms vid försäljning av elektroniska tjänster via förmedlare

 2014-10-29

Detta ställnings­tagande från Skatte­verket ersätter från och med den 1 januari 2015 det tidigare ställnings­tagandet Mervärdes­skatt, svenska närings­idkares för­säljning av applika­tioner från den 16 juni 2011. Ställnings­tagandet inne­bär ett ändrat syn­sätt på så sätt att det från och med 2015 normalt är förmedlaren som anses ha omsatt den elektroniska tjänsten till slut­konsumenten.

Om en elektronisk tjänst säljs via en marknads­plats eller annan förmedlare på Internet ska det antas att det är förmedlaren som har omsatt tjänsten till köparen.

Det är bara om det uttryckligen fram­går av fakturan eller kvittot att det är leverantören som är säljare som förmedlaren inte anses ha omsatt tjänsten till köparen. Detta måste dess­utom framgå av avtalet mellan parterna.

Om det är förmedlaren som god­känner debitering av köparen eller god­känner leverans av tjänsterna eller fast­ställer de allmänna villkoren för tillhanda­hållandet är det dock alltid förmedlaren som anses ha omsatt tjänsten till köparen.

Om till exempel en applikation eller en e-bok säljs till en privat­person i Sverige eller ett annat EU-land via en marknads­plats på Internet är det normalt marknads­platsen som är skatt­skyldig för försäljningen till privat­personen. Leverantören anses i sådana fall ha omsatt tjänsten till marknads­platsen.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Moms vid försäljning av elektroniska tjänster via förmedlare

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.