Strax klar...
 
 

Budgetpropositionen för 2015

 2014-10-29

Budgetpropositionen för 2015

I budgetpropositionen för 2015 före­slår regeringen reformer för fler jobb, bättre resultat i skolan, bättre miljö och ett håll­bart klimat samt för att värna den svenska modellen. Proposi­tionen bygger på en överens­kommelse mellan regerings­partierna och Vänster­partiet.

– Med denna budget presenterar regeringen åtgärder för ett Sverige som håller ihop. Ökad samman­hållning och jämställd­het är avgörande för Sveriges utveckling. Med reformer för jobb, skola, miljö och en fungerande svensk modell kan Sveriges ekonomi och arbets­marknad stärkas och prestera bättre, säger finans­minister Magdalena Andersson.

Regeringen bedömer att den svenska ekonomin åter­hämtar sig grad­vis de närmaste åren. Arbets­lös­heten minskar successivt från nuvarande höga nivåer. Samtidigt finns tydliga risker för en svagare utveckling. Dessa har ökat den senaste tiden till följd av orolig­heter i vår omvärld.

Regeringen bedömer att det finansiella sparandet tydligt avviker från över­skotts­målet på 1 procent och inte nås under denna mandat­period, utan dröjer ytter­ligare något år.

– Vi behöver åter­upprätta respekten för budget­reglerna, säger Magdalena Andersson. De senaste årens ofinansierade reformer måste ersättas av en ordning där reformer genom­förs på ett ansvars­fullt sätt. Alla de reformer vi före­slår är därför fullt finansierade.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Budgetpropositionen för 2015

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.