Strax klar...
 
 

Ändrade regler om när avkastningsskatt ska redovisas

 2014-02-12

I en remiss som lämnats till Lagrådet föreslår regeringen ändrade regler om när avkastnings­skatt ska redovisas av vissa skatt­skyldiga.

Förändringen gäller vilket beskattnings­år de som har ett brutet räkenskapsår och som innehar bl.a. en utländsk pensions- eller kapital­försäkring ska ta upp skatte­underlag för avkastnings­skatt och vad som i dessa situationer ska avses med beskattningsår i skatte­förfarande­lagen. Syftet med förslaget är att endast en deklarations­tidpunkt per år ska bli aktuell för varje skatt­skyldig.

Regeringen klargör dessutom att räkenskaps­året är beskattningsår för svenska handels­bolag och europeiska ekonomiska intresse­grupperingar i vissa lagar.

I lagrådsremissen lämnas också förslag om att svenska handels­bolag och europeiska ekonomiska intresse­grupperingar med säte i Sverige ska åter­införas som skatt­skyldiga till avkastnings­skatt för innehav av bl.a. utländsk pensions- eller kapital­försäkring. Avsikten har hela tiden varit att dessa ska vara skatt­skyldiga, men en icke avsedd följd av en terminologisk ändring har gjort att de inte längre omfattas av skatt­skyldigheten. Denna brist vill nu regeringen rätta till.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juni 2014.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Ändrade regler om när avkastningsskatt ska redovisas

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.