Strax klar...
 
 

Åtgärder mot RUT- och ROT-fusk

 2014-02-12

Åtgärder mot RUT- och ROT-fusk

Finansdepartementet föreslår för­bättringar av faktura­modellen för RUT- och ROT-avdrag med syftet att Skatte­verket ska få ett fylligare under­lag för närmare kontroller. I promemorian före­slås vissa ändringar av faktura­modellen för RUT- och ROT-avdrag för att förbättra dess funktion bland annat genom ett ökat uppgifts­lämnande för de företag som begär utbetalning från Skatteverket.

– RUT- och ROT-avdragen har ökat syssel­sättningen och före­tagandet samtidigt som de har minskat svart­arbetet och bidragit till att minska acceptansen för svart­arbete. Det är därför viktigt att vårda dessa reformer. De aktuella förslagen inne­bär att vi vässar Skatte­verkets kontroll­verktyg ytterligare, säger finans­minister Anders Borg.

Andra förslag är att en begäran om utbetalning endast ska kunna lämnas elektroniskt och att utbetalning endast ska kunna ske till ett konto som tillhör utföraren. Dessutom föreslås att Skatte­verket ska kunna ansöka om betalnings­säkring för att säker­ställa åter­betalningar av utbetalda medel (betalnings­säkring kan användas när det finns en påtaglig risk för att den som är betalnings­skyldig försöker smita från betalning av ett betydande belopp).

Alla lagändringarna föreslås gälla från den 1 januari 2015.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Åtgärder mot RUT- och ROT-fusk

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.