Strax klar...
 
 

Nytt revisionspaket klubbat i Bryssel

 2014-04-17

Nytt revisionspaket klubbat i Bryssel

EU:s ministerråd har nu antagit det nya revisions­paketet som även EU-parlamentet röstade om tidigare i april. De nya reglerna omfattar främst revision i börs­noterade och finansiella företag. Den svenska regeringen utsåg nyligen justitie­rådet Kristina Ståhl att leda utredningen om hur revisions­paketet ska imple­men­teras i svensk lag­stiftning senast i maj eller juni 2016.

Några av de viktigare punkterna i det nya regel­paketet rör krav på byrå­rotation och restrik­tioner för vilka tjänster som revisions­byråerna får till­handa­hålla börs­noterade och finansiella företag. Vidare kommer revisorns rapportering att bli mer transparent.

– Att revisionspaketet är klubbat inne­bär inte att allt är på plats, utan det åter­står många frågor inför imple­men­teringen i Sverige. Från branschens sida hoppas vi att utredningen lägger stor vikt vid att värna den svenska modellen för bolags­tyrning och möjlig­heten till själv­reglering, säger Dan Brännström, general­sekreterare i FAR, bransch­organisation för redo­visnings­konsulter, revisorer och rådgivare.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Nytt revisionspaket klubbat i Bryssel

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.