Strax klar...
 
 

Enskilda näringsidkare riskerar missa skatteåterbäring till midsommar

 2014-04-17

Enskilda näringsidkare riskerar missa skatteåterbäring till midsommar

I år ska nästan en miljon personer deklarera för enskild närings­verksamhet.

– Förra året deklarerade fyra av fem enskilda närings­idkare fortfarande på papper. Jag hoppas att många fler e-deklarerar i år. Risken för fel minskar väsentligt. Dessutom har man möjlig­het att få skatte­återbäring redan före mid­sommar, säger Anna Sjöberg, verksamhets­utvecklare på Skatteverket.

Enskilda näringsidkare som ska få tillbaka på skatten kan få sina pengar före mid­sommar om de anmält bank­konto och deklarerar elektroniskt senast den 5 maj.

De som tidigare har redovisat momsen i inkomst­deklarationen ska från och med i år istället redovisa den i en separat moms­deklaration. Lättast gör man detta via e-tjänsten Skatte­deklaration som finns på Skatte­verkets webb­plats. Sista datum att lämna moms­deklarationen är, för de som inte haft EU-handel under 2013, den 12 maj. De som haft EU-handel skulle ha lämnat sin moms­deklaration senast den 26 februari.

Andelen privat­personer med närings­verksamhet som deklarerar elektroniskt har ökat de senaste åren, men i fjol var det fortfarande bara 22 procent som utnyttjade den möjlig­heten. Bland privat­personer utan närings­verksamhet deklarerade 77 procent elektroniskt.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Enskilda näringsidkare riskerar missa skatteåterbäring till midsommar

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.