Strax klar...
 
 

Nya momsregler för appar, spel och andra elektroniska tjänster

 2014-04-17

Elektroniska tjänster, tele­kom­tjänster och radio- och tv-sändningar som säljs till privat­personer ska beskattas i köparens land. Det före­slår regeringen i en lag­råds­remiss.

I dag gäller att tjänster som säljs av företag etablerade utanför EU till privat­personer inom EU ska beskattas i köparnas länder medan tjänster som säljs av företag inom EU till privat­personer i andra EU-länder ska beskattas i säljarens land.

Det nya förslaget inne­bär att ett svenskt företag som säljer appar, spel eller andra elektroniska tjänster till privat­personer i andra EU-länder ska redovisa och betala moms i köparnas länder. På mot­svarande vis ska ett företag i ett annat EU-land redovisa och betala svensk moms för försäljningar till svenska privat­personer. Genom för­slaget kommer svenska företag att konkurrera på lika villkor med företag etablerade i EU-länder som har lägre moms­satser.

För att under­lätta för svenska säljare som har köpare i flera olika EU-länder före­slås att redovisning och betalning av momsen ska få ske genom Skatte­verket.

Förslagen är en följd av nya regler i mer­värdes­skatte­direktivet. Förslagen påverkar inte företag som säljer elektroniska tjänster till andra företag.

De nya bestämmelserna före­slås träda i kraft den 1 januari 2015.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Nya momsregler för appar, spel och andra elektroniska tjänster

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.