Strax klar...
 
 

Blufföretag under granskning

 2014-06-23

Blufföretag under granskning

Alla företag som miss­tänks för så kallad bluffakturering och som före­kommer på bland annat Svensk handels varnings­lista granskas av Skatte­verket.

– Det har visat sig att företag som ägnar sig åt bluffakturor ofta försöker fuska med skatten. Därför går vi nu nog­grant genom samtliga som dyker upp på olika bransch­organisationers varnings­listor, säger Stig Svensson, skatte­revisor på Skatte­verket.

Skatte­verket har sedan års­skiftet avsatt särskilda resurser för att granska företag som skickar bluffakturor. Under det första halvåret har 70 företag kontrol­lerats. Hälften av före­tagen som skickar bluffakturor ligger i Stockholm och en tredje­del i Malmö. Just nu pågår ett tiotal revisioner.

Genom att se till att rätt skatt betalas, påföra straff­avgifter samt ibland anmäla för miss­tänkt skatte­fusk och bokförings­brott bidrar Skatte­verket till att mini­mera risken för fusk och brott, samtidigt som seriösa företag skyddas.

– De som ägnar sig åt grov krimi­nali­tet letar hela tiden nya markna­der där det finas stora pengar att tjäna. Bluffakturor är ett sådant exempel, säger Stig Svensson.

Det är främst före­tagare, kommuner och föreningar som drabbas, men ibland också privat­personer. I sju härvor som har utretts i Skåne hade 81 miljoner kronor betalats in till företagen till följd av bluffakturor.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Blufföretag under granskning

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.