Strax klar...
 
 

Enhetligt skydd för patent i EU

 2014-06-23

Enhetligt skydd för patent i EU

Det samarbete om patent som finns i EU i dag är dyrt och krångligt för den som vill få ett patent som gäller i flera EU-länder. Avgifter måste betalas i alla länder och i flera länder måste man lämna in över­sättningar. Tvister kring patent prövas i de enskilda länderna. Det ger en risk att dom­stolar i olika länder dömer olika.

Men nu ska ett mer enhetligt patent­skydd införas i EU. Det betyder att den som söker patent ska kunna få ett patent som gäller i nästan hela EU genom en enda ansökning. Det bildas också en europeisk patent­domstol som ska döma i nästan alla ärenden som rör europeiska patent. Domstolen får en nordisk-baltisk avdelning som placeras i Stockholm.

Riksdagen har sagt ja till avtalet om en enhetlig patent­domstol och de lag­ändringar som behövs för att anpassa de svenska lagarna till det nya patent­systemet. Riks­dagen god­kände också avtalet om en nordisk-baltisk avdelning av patent­domstolen. Regeringen får bestämma när lag­ändringarna ska träda i kraft. Enligt planerna ska det nya patent­systemet börja användas under år 2015. Några få europeiska länder kommer att stå utan­för det nya sam­arbetet.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Enhetligt skydd för patent i EU

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.